Burträsksvängen Program hösten 2022.


Ida Meidell Blylod är folkmusiker och barockviolinist från Umeå, med en stark passion för fiolens rika mångsidighet och spektra av uttryck. Ida har under många år turnerat på de europeiska folkmusik- och barockscenerna. Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare från Småland som blivit förebild för många genom sättet att hantera sitt instrument. Hans egna modell av instrumentet, oktavnyckelharpan, har ett djupare register och en alldeles egen klang.

_______________________________________________________

Onsdag 19 oktober kl. 19:00. Thomas Andersson & Ukuleleorkestern. Burträskarnas Hus, Edelvik

Ukuleleorkestern lyfter fram Evert Taubes bortglömda visor och ger glimtar ur hans liv, med Thomas Andersson som gästartist.

Efter pausen berättar Thomas om sin bok ”I köksbordets trollkrets”. Han förklarar i sitt författarskap, hur det muntliga berättandet är en alldeles särskild sorts folklig konst – en konstart som har funnit i alla tider och i alla sammanhang. Biljettbokning 073-034 80 57 eller ann.sofie.persson57@gmail.com

_______________________________________________________________________________________

Lördag 5 november, Mäsä Duo från Finland, konsert och dans efteråt

En av Finlands häftigaste folkmusikduos kommer till Sara Kulturhus. Här pratar vi om fiol och durspel med extra allt. Efter konserten erbjuder vi en halvtimmes snabbkurs i finsk humpa och sedan blir det en timmes våldsam dans till Mäsä Duo. Räkna med full fart!

_______________________________________________________________________________________

Lördag 3 december, Ulrika Bodén & Daniel Ek, konsert och dans efteråt

Denna fantastiska duo träffar ni lördag 3 december kl. 16:00 på Sara Kulturhus i Skellefteå. (länk till biljettbokning kommer i oktober) Är du medlem i Västerbottens Spelmansförbund så har du rabatt och bokar via 070-625 4006.

En av landets främsta folksångerskor Ulrika Bodén uppträder gärna tillsammans med den mästerlige gitarristen Daniel Ek. I duons repertoar finns ångermanländska kärleksvisor, lekfulla polskor och sånger från fäbodarna.Kontaktpersoner:

Ann-Sofie Persson ann.sofie.persson57@gmail.com, 073-034 80 57
Hans-Ove Forssell hansoveforssell@hotmail.com 070-625 40 06